Satsa på skolan genom att satsa på lärarna

Skolan är enligt mig det viktigaste vi går igenom. Det sätter en grund för vad vi ska fortsätta bygga på i livet, skolan är avgörande. Utan utbildning så finns det en ännu större risk att bli en utav de 8,2 % som är utanför arbetsmarknaden idag.

Det är just därför jag tycker att det är otroligt oroväckande att elevers betyg har sjunkit på den senaste tiden. Med en dos bitterhet i tankarna så vill jag bara ställa en fråga: vad hade regeringen tänkt sig?

Vi har större klasser, färre elever och en dålig lön till lärarna. Många lärare orkar inte lära ut längre och man kan nästan tänka sig själv, en hel dag med ett ensamt ansvar över 30 elever är inte direkt uppfriskande.

Det måste göras en ändring. Man måste se till så att alla barn har en möjlighet att klara sig bättre i livet. Man kan inte förvänta sig att en lärare ensamt kommer kunna se till så att alla barn i klassen förstår undervisningen. Man måste antingen anställa fler lärare eller förminska klasserna. Det sistnämnda är i min enlighet det mest målgivande och verklighetsförankrade.

Sedan tycker jag också att det är viktigt att lärare får högre löner. Lärarna är som en andra/tredje förälder, de spenderar i snitt 40 timmar i veckan med eleverna. Det är förmodligen mer än många barn träffar sina föräldrar i veckan. Vi behöver pigga och välbetalda läraren och det är att underskatta de som ger våra barn deras utbildning genom att inte ge de, de pengarna de faktiskt förtjänar.

Så skärpning alliansen, satsa nu på barnens utbildning och deras lärares välbefinnande.

Fred!

 


Leave a Reply