HM bryr sig mer om sin image än sina arbetaren.

Jag har lite blandade känslor när det gäller tv4:as Kalla fakta. Ibland kan de göra väldigt bra journalistik och ibland blir man förvånad över att dessa människor har ett jobb. Den om Löfven var sjukt onödig och förvirrande. Men jag tar av hatten för deras presentation av HM:s affärer.

HM är inte det enda företaget som utnyttjar fattiga arbetare som jobbar i dåliga förhållanden. Många företag har den människosynen, att om man är fattig och gör allt för ett jobb så betalar man hellre ut 50 spenn i lön än 100. Det är just därför jag bojkottat många företags produkter och om inte ett företag sätter sina arbetare i första hand och bryr sig mer om sina konsumenter i trygga landet Sverige, så borde inte det företaget finnas överhuvudtaget.

Men det som fick mig att reagera ännu mer var HM:s svar till allt. De skrev på sin hemsida efter det att programmet sänts att de var besvikna över Kalla faktas arbetsmetoder. Ärligt eller?

Jag har inte kunnat hitta ifall HM planerat att reparera deras “misstag” men vi säger bara för sakens skull att de faktiskt tänker börja betala ut skatt och ge sina arbetaren bättre löner och arbetsvillkor, suddar det ut att de faktiskt har och i just nu fortfarande utnyttjar fattiga arbetaren för egen vinst. Och det som är mest störande med det hela är att om nu HM skulle sett till att deras arbetaren jobbar under bra omständigheter och får en bra lön, vad är deras agenda med det hela? Är det för att de faktiskt bryr sig om de?

Finns inget mer oroande än företag som “rättar” till sina misstag efter att någon har synat deras bluff. Varför gjorde ni inte det innan? Jag kan kort och gott svara på det, de gjorde inte det innan därför att deras image är viktigare än att faktiskt betala ut skatt till de länder där de har sina arbetaren.

Äcklas av hur de väljer att utnyttja de länder som har det som värst.

Nu ska jag gå iväg och kolla lite på musikhjälpen, som för övrigt redan samlat in miljontals med kronor & enligt mig är Kodjo, Gina & Jason Sverige i ett nötskal.

Fred!


Leave a Reply