Negerboll är och kommer alltid att vara rasism

Är det jag som har börjat hallucinera eller har verkligen diskussionen om vare sig ordet “negerboll” är rasistiskt eller inte surfat upp till ytan igen? Är det här på riktigt?

Min första fråga till de som med en rak fejja inte förstår varför negerboll är rasistiskt är, varför är det så jävla viktigt för dig att säga det ordet? Kommer ditt liv gå i spillror om du säger chokladboll ist?

Min andra fråga är , har du överhuvudtaget hängt med i historien? Är sjukt trött på de som sgr ” Neger är inte rasistiskt, neger betyder svart” Nej. Svart betyder svart, neger är en helt annan sak. En “neger” var den lilla killen som togs från sitt hem i afrika och behandlades som ett djur i den amerikanska södern. En neger var hon som blev misshandlad av sin ägare för att hon fick “oturen” att födas med en annan hudfärg än det som var acceptabelt på den tiden. Ordet neger var det sista många fick höra innan de brändes eller hängdes till döds. Och nu undrar folk varför de inte är okej att säga det ordet?

Är också sjukt trött på att höra argumenten ” Men neger används ju i rappmusik, varför är det okej för svarta att säga så men inga andra” Det är fan inte okej att säga neger oavsett vilken färg du har på huden.

När jag jobbade på ett äldreboende för x antal år sedan så bjöd man de äldre i bondet på fika en dag. En av de äldre kvinnorna tog tag i min arm och frågade om det fanns en negerboll kvar. Ärligt talat så reagerade jag inte ens, och anledningen till det var att den här kvinnan var uppväxt i en tid då detta var “accepterat” och “normalt”. Jag tröstade mig själv med att hon faktiskt inte visste bättre, det gjorde det inte okej, men man kunde ha en gnutta sympati för henne. Men att det finns folk i min ålder och äldre som ändå förstår att folk blir kränkta av ordet men vill ändå ha “rätten” till att säga det är fan förbluffande. Helt sjukt att man år 2012 inte bara fortf hör ordet utan också att människor vill ta sig friheten att gnugga det i ditt ansikte.

Är evolutionen påväg att gå bakåt? Och ifall jag av någon skum anledning får för mig att ett ord inte är kränkande men att någon ändå blir kränkt av att jag säger det så varför i helvete ska jag envisas med att fortf säga det? Spec när det handlar om ord som neger, som jag ärligt talat trodde var självklart att det är och kommer alltid vara ett rasistiskt ord.

Jag har bott i Sverige hela mitt liv och har aldrig varit i Somalia. Jag kan mer om den svenska kulturen än vad jag kan om den somaliska och för mig har Sverige alltid varit mitt hem. Det är den svenska flaggan som jag känner mest samhörighet med och det är det svenska språket jag känner mig mest hemma i. Oavsett om jag flyttar imorgon aldrig kommer till Sverige igen så är detta och kommer alltid att vara mitt hem. Just därför är det otroligt ledsamt att människor inte kan ge någon rätten att få känna sig trygg i sitt egna hem. Oavsett vad jag gör kommer jag alltid att vara en invandrar, fast jag faktiskt aldrig har vandrat in hit.

Jag är inte en neger så varför tar sig folk rättigheten till att kalla mig en? Och varför vill du kränka alla liv som tagits i rasismen genom att fortsätta att använda det uttrycket? Jag är jävligt tolerant. Jag tar inte allt rasistiskt eller kallar alla för rasister men att ordet neger är rasism eller inte borde inte ens vara öppen för diskussion och jag trodde att den debatten dog ut för många år sedan.


3 Responses to “Negerboll är och kommer alltid att vara rasism”

 • bilanosman Says:

  Hej! Självklart är det okej, och bra att du tar diskussionen med din syster. Bästa hälsningar

 • MissManic Says:

  Fy fan vad bra skrivet!!! Vi har just den diskussionen på facebook och den som är värst är min syrra. Hon får mig att skämmas på riktigt och då är det fan illa.
  Hon säger dessutom att jag ska yttra mig för jag har också sagt N-ordet.
  Men det var ju för att Alla sa det, men till skillnad från min syster så har jag skaffat mig egna värderingar medan hon lever kvar på stenåldern.

  Är det okej för dig att jag delar med mig av detta inlägg?

 • dafuq Says:

  Derp

Leave a Reply