Utökning av försörjningskrav.

Läste lite att M vill utöka försörjningskravet, m.a.o vill de att försörjningskravet på invandrare som vill ta hit sin familj eller andra släktingar ska gälla betydligt fler.

M tycker alltså att invandrare som kommer hit ska vara sysselsatta med jobb eller en utbildning innan de kan ta hit nära och kära. Det kan självklart vara bra för många som idag inte är sysselsatta med jobb eller utbildning att de först och främst ser till att de kan leva innan de tar hit någon annan. Men i maj. av fallen så är det inte så enkelt. Jag är otroligt trött på att man ska ge kollektiva förslag eller beslut som ska påverka alla. Hur tänker Reinfeldt ? Menar han att en förälder som har kvar sina barn i hemlandet ska på något sätt lyckas fixa ett jobb när över 7% av befolkningen är arbetslösa eller lyckas koncentrera sig på en utbildning när hen i fråga vet om att barnen är i ett hemland. Jag är inte förälder men jag tror alla kan sätta sig i en sits där du har antingen dina barn eller någon annan nära kvar i ett hemland som du förmodligen lämnade för att du inte trivdes där av någon anledning och sedan ska du på något sätt försöka fixa fram ett sätt att försörja dig. Det är inhumant och orättvist mot de som faktiskt försöker kämpa sig fram i samhället. Dessutom så vet alla som läst psykologi eller bara har ett sunt förnuft att ens vilja att kämpa är mycket starkare när man har någon nära som stöttar dig.

Detta är inte att föra en mer ansvarig invandrarpolitik, detta är att beröva människor från deras rättighet att få vara med sin familj. Jag hoppas verkligen att moderaterna tänker igenom det här riktigt noga.

Nu går jag fan och lägger mig med lampan på, blir ibland mörkrädd utav den politik som vissa partier framför.

Fred!


2 Responses to “Utökning av försörjningskrav.”

  • bilanosman Says:

    Det tror jag verkligen är det huvudsakliga skälet, men tycker fortf att förslaget är sjukt störande. Dålig politik av M som vanligt! Tackar!

  • Punkten Says:

    Tror du inte att detta krav hänger ihop med regeringens beslut om att vilja minska utgifterna för socialbidrag och annat bidrag? Du har en poäng Bilan!

Leave a Reply