En integration behöver inte innebära en assimilation

Detta är ett ämne som stör mig rätt mycket. Varför måste alltid en integration innebära en assimilation?

Jag tycker länder som England och USA gör ett bra jobb med just detta. Där kan en invandrare komma och integreras rätt snabbt. Anledningen till att jag anser att deras integrationspolitik är bättre  där än i Sverige är drf att de lyckas komma in i samhället med hjälp av jobb och med hjälp av att deras “invandrar stämpel” går bort snabbare än den gör här. I sverige kan du vara här i över 20 år och fortfarande behandlas som en nyanländ invandrare. Eller som jag som blir behandlad som en invandrare fastän jag är född här och aldrig bott i ett annat ställe eller känt av en annan miljö än den i Sverige.

Men i Sverige verkar det vara viktigt för de som håller i invandrarpolitiken att invandrare ska assimileras för att komma in i samhället. De kan inte vara en del av samhället förrän de släpper sin gamla kultur och anammar den svenska. Att kunna språket och hur det svenska samhället fungerar är viktigt, det är just de faktorerna plus jobb som bidrar till en lyckad integration men att behöva släppa sin gamla kultur för att kunna räknas som en i samhället är skitsnack. Jag tycker att man ska kunna få ha den kultur man känner att man vill ha och samtidigt kunna vara en del av samhället. Det finns de som är som jag som tagit lite av de bästa från båda kulturerna och sedan finns det de som bott här i flera år som har svenska vänner och jobbkollegor men sedan fortf håller hårt i sin kultur och det tkr jag är fel av folk att vilja ta ifrån.

Man ska kunna få ha den kultur och den religion man vill och samtidigt kunna få de förutsättningar som krävs för att bli en del av samhället.

Nu ska jag sätta på lite Anthony Hamilton och somna med min nostalgi.

Fred!


2 Responses to “En integration behöver inte innebära en assimilation”

Leave a Reply