Ta ditt ansvar Reinfeldt!

I veckan så kom ett uttalande som var förfärligt att höra men som jag kände var väntad att komma. Ett uttalande från vår migrationsminister som i en intervju med DN pratade om hjälpsamma människor som “blonda och blåögda damer”.

Jag säger som Jimmie Åkesson. En människa som Tobias Billström passar mer in i Sverigedemokraterna. Rasismen hos en politiker utanför SD kretsen har aldrig varit så tydlig som nu. Att godhet per automatik innebär en blå ögd och blond etniskt svensk gör mig minst sagt frustrerad. Jag är trött på att man avfärdar dessa kommentarer som “klumpiga” och att man ger Billström lite skit och sedan fortsätter med sin vardag. Tänker Reinfeldt på oss som inte är blåögda och blonda? Tänker han på hur det känns för människor att vara tvungna att förlita sig på att en rasist ska ta hand om migrationspolitiken i Sverige?

Rasistiska utspel kommer vi förmodligen alltid att ha i svensk politik. Det är lika självklart som dåliga frisyrer och självupptagna gubbar. Men kan man verkligen acceptera att migrationsministern pratar om svenskar som blondiner och människor som “volymer”

Ta ditt ansvar Reinfeldt! Antingen avgår Billström eller så ser du till att han lämnar posten. Annars så ser jag det bara som att regeringen accepterar rasistiska utspel och underminerar de svenskar som inte är blåögda och blondiner.


Leave a Reply