Ge barn deras rätt till vård!

Idag så har papperslösa människor rätt till att få vård. Vilket får en att bli riktigt varm i hjärtat och tänka , det här är fan det demokratiska och solidariska land som jag älskar. Men sen kommer nästa bomb – de ska betala. Vad i helvete är det för ett system? Papperslösa människor (hatar benämningen för övrigt, låter väldigt omänskligt) är inte direkt mångmiljonärer med kostymer och cigarrer utan det här är människor som förmodligen flytt från ett land av krig, inte fått den asyl som de behöver och måste nu gömma sig i Sverige i väntan på något bättre. Detta är människor som förmodligen inte har ett öre i fickan och regeringen vill kräva pengar av de för att de ska få vård. Det sjuka är att det är vård som regeringen vill kräva från de.

Det som stör mig mest av allt är att det idag finns barn i Sverige som kan råka illa ut och sedan kanske nekas till vård för att deras föräldrar inte har råd. Vad har regeringen gjort åt saken? Lagt ut ett snålt förslag som förmodligen inte gynnar någon annan än de själva.

Det är absurt! Jag anser heller inte att vi kan skylla allt på regeringen och säga att det är deras fel. Regeringen representerar oss och våra önskemål. Om ingen drar upp den här frågan och visar att hen verkligen bryr sig så kommer inte heller regeringen att lyfta ett finger.

Det här handlar inte om ekonomi eller någonting annat. Det här handlar om människor och i synnerhet barns rätt till att få den vård de behöver.


Leave a Reply